fredag 4. november 2016

Hippohopsimus pale lager

Som småbarnsfar, så blir det lite brygging for tiden. Men nå har det endelig blitt tid for en liten brygge session igjen. Denne gangen fant jeg ut at jeg skulle lage en pale ale og en lager i samme slengen. Fin bryggerdag, men oksygenflasken var tom:(
Var innom Bryggeland på Strømmen, og de begynt å få inn mere varer, som er positivt. Jeg kjøpte Imperial gjær for har hatt lyst til å prøve disse.

BeerCalc: Hippohopsimus pale lager

Style: Modern LagerBrewer: John P.

Vital Statistics

Volume40litres
OG1051
Boil Volume48litres
Boil gravity1043
Alcohol (ABV)5.1%
Colour10EBC (Golden)
Bitterness37IBU
BU:GU0.73
FG1012

Fermentables

Pale Malt5EBC5000g
Crystal Malt40EBC500g
Flaked Oats4EBC300g
Cara Pils4EBC500g
Pilsner Malt3EBC2500g
8800g

Mash schedule

Mash step66°C60min
Mash step73°C20min

Total grain weight for mash: 8800 g

Hops

Magnum14.0%23g60min
Citra11.0%20g20min
Centennial10.0%20g20min
Citra11.0%30g1min
Centennial10.0%30g1min

Misc Ingredients

Fermentation

Bøtte nr.1 - Imperial yeast - Flagship (skal være som WLP001)
Bøtte nr.2 - Imperial yeast - Global (gikk i gjæringsskapet på 10grader)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar