fredag 18. november 2016

#50 Episk IPA

En liten feiring av brygg nr.50 som jeg har satt sammen selv. Jeg har tatt mitt vinner øl fra 2013, Episk APA og laget en Episk IPA av denne. Dessverre så knakk min første bryggerskje fra mitt første bryggersett:( Jeg benyttet 2 forskjellige gjær fra Imperial; House og Dryhops. Blir gøy å smake forskjell på samme brygg.

21.12.16: Alt tappet. 18l per fat og 7-8 1/2l flasker per gjæringsbøtte. Smakte og luktet godt av FG prøvene. Vil si Dry Hop gjæren hadde litt mere citrus preg. FG 1.018:/ Ble litt høy temp på skylling nr.2.

BeerCalc: Episk IPA

Style: American IPABrewer: John P.

Vital Statistics

Volume43litres
OG1060
Boil Volume52litres
Boil gravity1050
Alcohol (ABV)6%
Colour21EBC (Deep amber / light copper)
Bitterness57IBU
BU:GU0.95
FG1014

Fermentables

Pale Malt7EBC10000g
Cara Pils37EBC750g
Cara-hell25EBC750g
Crystal Malt120EBC550g
12050g

Mash schedule

68 degrees for 1 minutes, 68 degrees for 60 minutes.

Total grain weight for mash: 12050 g

Hops

Chinook12.8%37g60min
Amarillo8.6%18g20min
Citra13.5%18g20min
Mosaic11.7%18g20min
Amarillo8.6%20g10min
Citra13.5%20g10min
Mosaic11.7%20g10min
Amarillo8.6%30g1min
Citra13.5%30g1min
Mosaic11.7%30g1min

Misc Ingredients

Fermentation

FermentationImperial A01 House18°C15days
FermentationImperial A24 Dry Hop Blend18°C15days

 34g Mosaic og 34g Amarillo i Whirlpool ved 78grader







Smaking:
Etter 1,5måneds lagring var det på tide å sprette korken og sammenligne gjærtypene. Jeg må si Dryhop gjæren var min favoritt, da denne gav litt "spike" i smaken. House gjæren var helt ok, men manglet et eller annet. Kan hende denne er bedre til en litt mindre hoppy ale.
Aromaen på Dryhop gjæren sitter fortsatt godt i!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar