En liten feiring av brygg nr.50 som jeg har satt sammen selv. Jeg har tatt mitt vinner øl fra 2013, Episk APA og laget en Episk IPA av denne. Dessverre så knakk min første bryggerskje fra mitt første bryggersett:( Jeg benyttet 2 forskjellige gjær fra Imperial; House og Dryhops. Blir gøy å smake forskjell på samme brygg.
21.12.16: Alt tappet. 18l per fat og 7-8 1/2l flasker per gjæringsbøtte. Smakte og luktet godt av FG prøvene. Vil si Dry Hop gjæren hadde litt mere citrus preg. FG 1.018:/ Ble litt høy temp på skylling nr.2.
BeerCalc: Episk IPA
Style: American IPA | Brewer: John P. |
Vital Statistics
Volume | 43 | litres | |
OG | 1060 | | |
Boil Volume | 52 | litres | |
Boil gravity | 1050 | | |
Alcohol (ABV) | 6 | % | |
Colour | 21 | EBC (Deep amber / light copper) |
Bitterness | 57 | IBU | |
BU:GU | 0.95 | | |
FG | 1014 | | |
Fermentables
Pale Malt | 7 | EBC | 10000 | g | |
Cara Pils | 37 | EBC | 750 | g | |
Cara-hell | 25 | EBC | 750 | g | |
Crystal Malt | 120 | EBC | 550 | g | |
| | | 12050 | g | |
Mash schedule
68 degrees for 1 minutes, 68 degrees for 60 minutes.
Total grain weight for mash: 12050 g
Hops
Chinook | 12.8 | % | 37 | g | 60 | min | |
Amarillo | 8.6 | % | 18 | g | 20 | min | |
Citra | 13.5 | % | 18 | g | 20 | min | |
Mosaic | 11.7 | % | 18 | g | 20 | min | |
Amarillo | 8.6 | % | 20 | g | 10 | min | |
Citra | 13.5 | % | 20 | g | 10 | min | |
Mosaic | 11.7 | % | 20 | g | 10 | min | |
Amarillo | 8.6 | % | 30 | g | 1 | min | |
Citra | 13.5 | % | 30 | g | 1 | min | |
Mosaic | 11.7 | % | 30 | g | 1 | min | |
Misc Ingredients
Fermentation
Fermentation | Imperial A01 House | 18 | °C | 15 | days | |
Fermentation | Imperial A24 Dry Hop Blend | 18 | °C | 15 | days | |
34g Mosaic og 34g Amarillo i Whirlpool ved 78grader
Smaking:
Etter 1,5måneds lagring var det på tide å sprette korken og sammenligne gjærtypene. Jeg må si Dryhop gjæren var min favoritt, da denne gav litt "spike" i smaken. House gjæren var helt ok, men manglet et eller annet. Kan hende denne er bedre til en litt mindre hoppy ale.
Aromaen på Dryhop gjæren sitter fortsatt godt i!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar