Fantastisk bryggerdag med tripel decotion sammen med Knut-Erik.
Decotion er en en gammel måte å stegmeske på. Man begynner med lav temp på mesken (50grader brukte vi) så tar man ut mesk og koker det i en kjele i ca.10min. Viktig å varme den opp til kok sakte og røre masse. Etter tre runder endte vi opp på ca.67 grader.
God OG og spennende å se hvordan dette ble. Litt grisete, men det må man regne med.
Sørlibekkens saison | Style: Saison | Brewer: John P. og Knut-Erik |
Statistics | ||
Volume: | 40 liters | |
Boil Volume: | 48 liters | |
OG: | 1060 | |
BG: | 1050 | |
FG: | ||
Alcohol: | 5.9 % by vol. | |
Colour: | 12 EBC (Golden) | |
Bitterness: | 38 IBU | |
BU/GU: | 0.63 |
Fermentables | ||||||
Pilsner Malt 3 EBC | 3 | EBC | 6000 | g | ||
Vienna | 7 | EBC | 2000 | g | ||
Cara Pils 37 EBC | 37 | EBC | 500 | g | ||
Unmalted Wheat | 3 | EBC | 1000 | g | ||
Munich Malt 20 EBC | 30 | EBC | 750 | g |
Mash schedule: Tripple decotion, 67C degrees 1 hour after step mash.
Hops | ||||||||
Centennial | 8.6% | alpha | 60 | g | 60 | minutes | ||
Amarillo | 8.8% | alpha | 20 | g | 10 | minutes | ||
Centennial | 8.6% | alpha | 20 | g | 5 | minutes | ||
Amarillo | 8.8% | alpha | 20 | g | 5 | minutes | ||
Amarillo | 8.8% | alpha | 39 | g | 1 | minutes |
Fermentation
Yeast: Unspecified
Fermented at 18 degrees C for 18 days.
Yeast: Unspecified
Fermented at 18 degrees C for 18 days.
Comments:
Gjær: Belle saison
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar