torsdag 12. mars 2015

Saison

Endelig en bryggerdag igjen. Blir dessverre lite brygging for tiden, men legger inn det jeg klarer.
Fantastisk bryggerdag med tripel decotion sammen med Knut-Erik.
Decotion er en en gammel måte å stegmeske på. Man begynner med lav temp på mesken (50grader brukte vi) så tar man ut mesk og koker det i en kjele i ca.10min. Viktig å varme den opp til kok sakte og røre masse. Etter tre runder endte vi opp på ca.67 grader.
God OG og spennende å se hvordan dette ble. Litt grisete, men det må man regne med.

Sørlibekkens saisonStyle: SaisonBrewer: John P. og Knut-Erik
 
Statistics
Volume:40 liters
Boil Volume:48 liters
OG:1060
BG:1050
FG:
Alcohol:5.9 % by vol.
Colour:12 EBC (Golden)
Bitterness:38 IBU
BU/GU:0.63
Fermentables
Pilsner Malt 3 EBC 3EBC 6000g
Vienna 7EBC 2000g
Cara Pils 37 EBC 37EBC 500g
Unmalted Wheat 3EBC 1000g
Munich Malt 20 EBC 30EBC 750g
Mash schedule: Tripple decotion, 67C degrees 1 hour after step mash.

Hops
Centennial8.6%alpha 60g 60minutes
Amarillo8.8%alpha 20g 10minutes
Centennial8.6%alpha 20g 5minutes
Amarillo8.8%alpha 20g 5minutes
Amarillo8.8%alpha 39g 1minutes

Fermentation
Yeast: Unspecified
Fermented at 18 degrees C for 18 days. 
Comments:
Gjær: Belle saison





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar