søndag 4. november 2012

Lucky Apa

Fikk forespørsel av bryggeland om jeg kunne brygge en apa med dems nye eksperiment humle, Lucky. Endelig fått brygget igjen, og hatt en god bryggedag.


Sørlibekkens Lucky Apa Style: Amerikansk Pale Ale Brewer: John P.

Statistics
Volume: 23 liters
OG: 1048
FG:
Alcohol: 4.7 % by vol.
Colour: 11 EBC (Golden)
Bitterness: 41 IBU
BU/GU: 0.85
Fermentables
Maris Otter Pale Malt 5 EBC 5000 g
Cara Pils 37 EBC 37 EBC 220 g
Dry Light Extract 8 EBC 300 g
Mash schedule: 55 degrees for 10 minutes, 68 degrees for 60 minutes.
Hops
Pacific Gem 15.1% alpha 10 g 60 minutes
Pacific Gem 15.1% alpha 10 g 30 minutes
Pacific Gem 15.1% alpha 3 g 15 minutes
Pacific Gem 15.1% alpha 20 g 5 minutes
Pacific Gem 15.1% alpha 38 g 1 minutes
Fermentation
Yeast: Safale S-04
Comments:
Pacific gem=Lucky

Første gang jeg har brukt tørrgjær siden mitt første brygg, men bryggeland spesifiserte denne. Rehydrerte denne 2t før med litt sukker og gjærnæring. Krauset etter et par timer. Fikk litt dårlig FG, så tilsatte 300g spraymalt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar