mandag 26. november 2012

Epa

Da har jeg fått brygget i helgen. Denne gangen ble det eple pale ale, med slurry fra forrige brygg, safel 05. 6 südtyroll epler i koken 15min før slutt.
Mye rot denne gangen. Glemte å skylle, så jeg hadde oppi 9l vann i førstevørten. Resirkulerte på 77g 30min etter dette. Hadde OG på 1.035, tilsatte 900g lys spraymalt i kok. Hadde i saltet etter gars vannoppskrift på forumet (glemte å ha oppi vann før meskingen, så kom i mesken etter 20min), supermoss, gjærnæring og zink. Mye styr dette brygget, men 4t søvn og 4 øl gjør noe med deg. Brygget sammen min bror, som jeg prøver å få vekk fra ekstraktbrygging.. Takk for hjelpa Thomas!


Sørlibekkens epa Style: Frugt/grøntsagsøl (Eple ) Brewer: John P.

Statistics
Volume: 25 liters
OG: 1049
FG:
Alcohol: 4.8 % by vol.
Colour: 15 EBC (Amber)
Bitterness: 35 IBU
BU/GU: 0.71
Fermentables
Maris Otter Pale Malt 5 EBC 4500 g
Cara Pils 37 EBC 37 EBC 500 g
Flaked Oats 4 EBC 400 g
Cara-hell 25 EBC 25 EBC 200 g
Melanoidin Malt 69 EBC 200 g
Mash schedule: 68 degrees for 10 minutes, 68degrees for 60 minutes.
Hops
Cascade 6.8% alpha 15 g 60 minutes
Williamette 5% alpha 20 g 30 minutes
Cascade 6.8% alpha 22 g 15 minutes
Williamette 5% alpha 30 g 10 minutes
Cascade 6.8% alpha 30 g 5 minutes
Fermentation
Yeast: Unspecified
Comments:
6 delte epler siste 15 min.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar