onsdag 15. april 2015

Leidarstein Saison

Etter smaken av Saison, har det tatt litt av med Saison bryggingen. Benyttet samme gjær som sist (Belle saison), men tonet ned alkoholen litt. Kalte denne for Leidarstein da dette er en Saison til å drikke når solen kommer frem, ettersom Leidarsteinen som vikingene kalte den, oversatt solsteinen, ble benyttet til å se solen igjennom skyer eller tåke.
Har benyttet et nytt bryggeprogram som heter Brewersfriend, og dette er printen fra oppskriften:

Leidarstein Saison

Method: All Grain 
Style: Saison
Boil Time: 60 min 
Batch Size: 23 liters (fermentor volume)
Boil Size: 28 liters 
Boil Gravity: 1.042 (recipe based estimate) 
Efficiency: 72% (brew house)
Source: Johnny Stuckmash 
1.052
1.010
5.42%
34.05
6.98
Fermentables
AmountFermentablePPG°LBill %
4000 gGerman - Pilsner381.676.2%
500 gGerman - Vienna3749.5%
250 gGerman - Carapils351.34.8%
500 gGerman - Wheat Malt3729.5%
5.25 kgTotal   
Hops
AmountVarietyTypeAAUseTimeIBU
20 gCitraPellet13.9Boil5 min7.24
10 gCitraPellet10Boil60 min3.07
10 gAmarilloPellet8.9Boil30 min8.94
20 gAmarilloPellet8.9Boil10 min8.43
Hops Summary
AmountVarietyTypeAA
30 gAmarilloPellet8.9
10 gCitraPellet10
20 gCitraPellet13.9
Mash Guidelines
AmountDescriptionTypeTempTime
22 LTemperature67 C70 min
15 LTemperature73 C15 min
Starting Mash Thickness: 3.5 L/kg
Yeast
Attenuation (avg):
80%
Flocculation:
Low
Optimum Temp:
17.2 - 23.9 °C
Starter:
No
Fermentation Temp:
18 °C
Pitch Rate:
1.0 (M cells / ml / ° P)
296 B cells required
This recipe is shared.
Recipe QR Code

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar