onsdag 22. april 2015

Belgis Golden pale ale

Hadde en fin bryggerdag igjen med Knut-Erik, og brygget en Belgisk pale ale. Har funnet ut at det er på tide å lære seg å brygge annet enn apa, så da endte det på en belgisk en:)

Belgisk gyldenblek

Method: All Grain 
Style: Belgian Pale Ale
Boil Time: 90 min 
Batch Size: 41 liters (fermentor volume)
Boil Size: 46 liters 
Boil Gravity: 1.045 (recipe based estimate) 
Efficiency: 72% (brew house)
Source: JPJ 
1.051
1.012
5.04%
26.03
10.11
Fermentables
AmountFermentablePPG°LBill %
300 gGerman - CaraMunich I34393.4%
300 gBelgian - Aromatic33383.4%
700 gGerman - Munich Light3768%
5000 gGerman - Pale Ale392.356.8%
2000 gBelgian - Pilsner371.622.7%
500 gCane Sugar4605.7%
8.8 kgTotal   
Hops
AmountVarietyTypeAAUseTimeIBU
20 gMagnumPellet13.4Boil60 min18.96
15 gPerlePellet7.2Boil30 min5.87
20 gPerlePellet7.2Boil10 min3.69
Hops Summary
AmountVarietyTypeAA
20 gMagnumPellet13.4
35 gPerlePellet7.2
Mash Guidelines
AmountDescriptionTypeTempTime
40 LTemperature66 C60 min
18 LTemperature73 C20 min
Yeast
Attenuation (avg):
75.5%
Flocculation:
Low
Optimum Temp:
20 - 23.9 °C
Starter:
No
Fermentation Temp:
-
Pitch Rate:
1 (M cells / ml / ° P)
518 B cells required

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar