søndag 5. februar 2012

#10 Havrestout nr.2

Da har jeg forsøkt å gjøre havrestouten bedre. Grei bryggedag, skulle teste den nye sensoren fra Auberins.com men den lakk :( Har forsøkt en billig sensor til pidden min før, men den lakk den også. Damn! Litt liten OG, men satser på en fin fylde. Den nye kjølemetoden fuker fint.

Sørlibekkens havrestout #2 Style: Oatmeal Stout Brewer: John P.               
 
Statistics
Volume: 25 liters
OG: 1045
FG: 1015
Alcohol:4,3% by vol.
Colour: 80 EBC (Black)
Bitterness: 32 IBU
BU/GU: 0.64
Fermentables
Pale Malt 7 EBC3200grammes
Munich Malt 20 EBC1000grammes
Roasted Barley150grammes
Melanoidin Malt150grammes
Chocolate Malt150grammes
Black Malt 1200 EBC160grammes
Cara Aroma 350 EBC500grammes
Flaked Oats800grammes
Mash schedule: 62 degrees for 10 minutes, 69 degrees for 60 minutes.

Hops
East Kent Golding 5.5%alpha40grammes60minutes
Fuggle 4.7%alpha30grammes15minutes
Fuggle 4.7%alpha30grammes5minutes
Fermentation
Yeast: WLP004 Irish Ale
Fermented at 18 degrees C for 10 days.
Fermented at 18 degrees C for 14 days.
Lagered at 5 degrees C for 7 days.

Sensor

Lekk i sensor

Ny kjøle metode. Pumper vørter gjennom røret i isbad.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar