torsdag 19. januar 2012

Brygg #9, Sørlibekkens 80 shilling




Sørlibekkens 80 shilling Style: Skotsk Export Ale, 80 /- Brewer: John P.        
Statistics
Volume:25 liters
OG:1045
FG:
Alcohol:4.5 % by vol.
Colour:35 EBC (Deep copper / light brown)
Bitterness:29 IBU
BU/GU:0.64
Fermentables
Pale Malt 7 EBC2900grammes
Chocolate Malt160grammes
Melanoidin Malt300grammes
Wheat Malt500grammes
Flaked Wheat200grammes
Cara Pils 37 EBC300grammes
Cara Crystal 120 EBC200grammes
Munich Malt 20 EBC800grammes
Mash schedule: 62 degrees for 01 minutes, 68 degrees for 70 minutes.

Hops
Pilgrim10.5%alpha15grammes60minutes
Pilgrim10.5%alpha15grammes15minutes
Challenger7.2%alpha25grammes5minutes
Challenger7.2%alpha15grammes1minutes
Fermentation
Yeast: WLP028 Edinburgh Ale
Fermented at 18 degrees C for 10 days.
Fermented at 18 degrees C for 14 days.
Lagered at 5 degrees C for 40 days.



Denne dagen ble litt stress, da vi skulle dobbelt brygge jeg og Puta. Han skulle være håndlanger, og jeg hjelpe til det jeg kunne, mens jeg holdet min datter på 8mnd med selskap. Planen var å bruke Beer brew 30´n og det gamle oppsettet, men tynnbunnet aliminiums kjele på ny induksjonstopp funket ikke, så det ble mesking i bb30 og kjølebag, og to kokinger i bb30. Vi lagde et "dusj"hode i lokket på BB30, som fungerte kjempebra med pumpa. Vi brukte pumpa til nedkjøling også, og den er god som gull. (argh.. skal det være så vanskelig å få lagt bildene riktig? Måtte ta dem slik dem står nå)

Dobbel starter
Resirkulering
"Dusj hode"


Magnetrører
Mesking i den gode gammle boksen


Kjøling
To gode venner
Skylling
Kjøling
Skylling








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar