Sørlibekkens 80 shilling |
Style: Skotsk Export Ale, 80 /- |
Brewer: John P. |
|
Statistics |
Volume: | 25 liters |
OG: | 1045 |
FG: |
|
Alcohol: | 4.5 % by vol. |
Colour: | 35 EBC (Deep copper / light brown) |
Bitterness: | 29 IBU |
BU/GU: | 0.64 |
Fermentables |
Pale Malt 7 EBC | 2900 | grammes |
Chocolate Malt | 160 | grammes |
Melanoidin Malt | 300 | grammes |
Wheat Malt | 500 | grammes |
Flaked Wheat | 200 | grammes |
Cara Pils 37 EBC | 300 | grammes |
Cara Crystal 120 EBC | 200 | grammes |
Munich Malt 20 EBC | 800 | grammes |
Mash schedule: 62 degrees for 01 minutes, 68 degrees for 70 minutes.
Hops |
Pilgrim | 10.5% | alpha | 15 | grammes | 60 | minutes |
Pilgrim | 10.5% | alpha | 15 | grammes | 15 | minutes |
Challenger | 7.2% | alpha | 25 | grammes | 5 | minutes |
Challenger | 7.2% | alpha | 15 | grammes | 1 | minutes |
Fermentation
Yeast: WLP028 Edinburgh Ale
Fermented at 18 degrees C for 10 days.
Fermented at 18 degrees C for 14 days.
Lagered at 5 degrees C for 40 days.
Denne dagen ble litt stress, da vi skulle dobbelt brygge jeg og Puta. Han skulle være håndlanger, og jeg hjelpe til det jeg kunne, mens jeg holdet min datter på 8mnd med selskap. Planen var å bruke Beer brew 30´n og det gamle oppsettet, men tynnbunnet aliminiums kjele på ny induksjonstopp funket ikke, så det ble mesking i bb30 og kjølebag, og to kokinger i bb30. Vi lagde et "dusj"hode i lokket på BB30, som fungerte kjempebra med pumpa. Vi brukte pumpa til nedkjøling også, og den er god som gull. (argh.. skal det være så vanskelig å få lagt bildene riktig? Måtte ta dem slik dem står nå)
|
Dobbel starter | |
|
Resirkulering |
|
"Dusj hode" |
|
Magnetrører |
|
Mesking i den gode gammle boksen |
|
Kjøling |
|
To gode venner |
|
Skylling |
|
Kjøling |
|
Skylling |
|
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar