søndag 18. september 2011

Sørlibekkens røde ire

Yes! Da fikk jeg tid til en bryggedag. Midt blandt den hektiske hverdagen som nybakt far, huskjøp/salg og alt annet som følger med, fikk jeg endelig brygget igjen. Denne gangen ble det en ale inspirert av Muphys irish red, en ale jeg er ganske glad i.

Sørlibekkens røde ire Style: Unspecified Brewer: John P.              
Statistics
Volume:25 liters
OG:1054
FG:
Alcohol:5.4 % by vol.
Colour:30 EBC (Copper / reddish brown)
Bitterness:38 IBU
BU/GU:0.7
Fermentables
Pale Malt 7 EBC4500grammes
Melanoidin Malt150grammes
Cara Red 40 EBC1000grammes
Flaked Oats325grammes
Cara Aroma 350 EBC250grammes
Mash schedule: 66 degrees for 60 minutes, 75 degrees for 20 minutes.

Hops
Northern Brewer10.5%alpha25grammes60minutes
Northern Brewer10.5%alpha35grammes10minutes
Fermentation
Yeast: 1084 Irish Ale
Fermented at 18 degrees C for 10 days.
Fermented at 19 degrees C for 14 days.
Lagered at 3 degrees C for 14 days.

Jeg fikk bare ut 19l etter koking, men OG traff rett på spikern. Måtte bytte ut 60% av palemalten med pilsmalt, siden jeg var tom. Lukter godt og vørten smakte godt! Brukte 3 pakker 1084 pga dato fra mai. Fikk 2 for en hos vin og bar, og hadde en liggende.
Erfaring klokere, så går bryggingen litt fortere også.



Malt
Viktig med nøyaktig temp.

Rotete kjøkken..
Må ha større meskekar ja.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar