Yes! Da fikk jeg tid til en bryggedag. Midt blandt den hektiske hverdagen som nybakt far, huskjøp/salg og alt annet som følger med, fikk jeg endelig brygget igjen. Denne gangen ble det en ale inspirert av Muphys irish red, en ale jeg er ganske glad i.
| Sørlibekkens røde ire | Style: Unspecified | Brewer: John P. |
|
| Statistics |
| Volume: | 25 liters |
| OG: | 1054 |
| FG: | |
| Alcohol: | 5.4 % by vol. |
| Colour: | 30 EBC (Copper / reddish brown) |
| Bitterness: | 38 IBU |
| BU/GU: | 0.7 |
| Fermentables |
| Pale Malt 7 EBC | 4500 | grammes |
| Melanoidin Malt | 150 | grammes |
| Cara Red 40 EBC | 1000 | grammes |
| Flaked Oats | 325 | grammes |
| Cara Aroma 350 EBC | 250 | grammes |
Mash schedule: 66 degrees for 60 minutes, 75 degrees for 20 minutes.
| Hops |
| Northern Brewer | 10.5% | alpha | 25 | grammes | 60 | minutes |
| Northern Brewer | 10.5% | alpha | 35 | grammes | 10 | minutes |
Fermentation
Yeast: 1084 Irish Ale
Fermented at 18 degrees C for 10 days.
Fermented at 19 degrees C for 14 days.
Lagered at 3 degrees C for 14 days.
Jeg fikk bare ut 19l etter koking, men OG traff rett på spikern. Måtte bytte ut 60% av palemalten med pilsmalt, siden jeg var tom. Lukter godt og vørten smakte godt! Brukte 3 pakker 1084 pga dato fra mai. Fikk 2 for en hos vin og bar, og hadde en liggende.
Erfaring klokere, så går bryggingen litt fortere også.
 |
| Malt |
 |
| Viktig med nøyaktig temp. |
 |
| Rotete kjøkken.. |
 |
| Må ha større meskekar ja. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar