3,250kg Pale ale malt
500g Crystal malt
400g Pilsner malt
30g East kent golding humle (60min)
40g East kent golding humle (15min)
20g Willamette humle (5min)
1ss Irish moss (15min)
Wyeat 1318 London ale 3
__________________________________________________
Min første full mesking. Kjøpt kjølebag og deler på biltema. Laget til i boden, mini reodor felgen sak.
Knust all malt med nyinnkjøp corona mølle. Hatt oppi all malt i karret først, så 12l varmt vann. 69˚C.
Mesketemp nede på 62˚C, tatt ut ca.2l vørter, kokt opp til 85˚C og hatt tilbake i mesk. Helt forsiktig.
Må lage overislings rør. Etter å ha tappet noen liter løsnet røret som fungerer som falsk bunn. Tettet kuleventilen. Skjedde 2-3 ganger under skylling.
Fikk ut 13,5l. Kokt opp og kjølt ned i kjøleskap til 22˚C. Tilsatt gjær.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar