torsdag 1. mai 2014

#30 Split Ipa


Da har jeg endelig fått brygget igjen, og i dag sammen med min gode venn og bryggebror, Knut-Erik. Det ble en ipa på hans utstyr, da vi laget 40l som vi delte i 2. Jeg gjører San Fransisco superyeast, og han med en tørrgjær fra lallemand, west coast ale.
Plenty med humle, luktet i hele huset. Takk for knall bryggedag Putin!

Sørlibekkens split am IpaStyle: Amerikansk IPABrewer: John & Knut-Erik

 
Statistics
Volume:40 liters
Boil Volume:47 liters
OG:1057
BG:1048
FG:
Alcohol:5.6 % by vol.
Colour:12 EBC (Golden)
Bitterness:46 IBU
BU/GU:0.8

Fermentables
Maris Otter Pale Malt 5EBC 9000g
Vienna 7EBC 1000g
Cara Pils 37 EBC 37EBC 200g
Cara-hell 25 EBC 25EBC 200g
Cara Red 40 EBC 40EBC 200g

Mash schedule: 66 degrees for 60 minutes.

Hops
Centennial10.9%alpha 35g 60minutes
Zeus11.8%alpha 30g 15minutes
Zeus11.8%alpha 35g 10minutes
Zeus11.8%alpha 30g 5minutes
Zeus11.8%alpha 50g dryhopped

Fermentation
Yeast: Unspecified

Comments:

Zeus = centennial chinook citra simco amarillo

10 gram av hver på flameout

Tørrhumle med 20 gram av hver

Tilsatte 3 liter vann etter kok

O.G. 1057

John. Wlp 090

Puta. Bry 97





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar