En blogg om hjemmebrygging for den sarte sjel. Dette er en blogg om mine erfaringer.
søndag 12. januar 2014
#26 Fjelltopp Apa
Fjelltopp apa
Style: Amerikansk Pale Ale
Brewer: John P.
Statistics
Volume: 23 liters
Boil Volume: 30 liters
OG: 1052
BG: 1040
FG:
Alcohol: 5.1 % by vol.
Colour: 19 EBC (Deep amber / light copper)
Bitterness: 30 IBU
BU/GU: 0.57
Fermentables
Pale Malt 7 EBC 7 EBC 4000g
Cara-hell 25 EBC 25 EBC 400 g
Cara Pils 37 EBC 37 EBC 200 g
Cara Amber 60 EBC 75 EBC 400 g
Crystal Malt 135 9 EBC 1000g
Mash schedule: 68 degrees for 70 minutes.
Hops
Summit 14% alpha 8 g 60 minutes
Amarillo 11.85% alpha 8 g 30 minutes
Amarillo 11.85% alpha 8 g 10 minutes
Amarillo 11.85% alpha 20 g 5 minutes
Amarillo 6.5% alpha 20 g 1 minutes
Fermentation
Yeast: 1056 American Ale
Fermented at 19 degrees C for 14 days.
Comments:
Crystalmalt = Cara gold
Amarillo = Amarillo og Summit 50/50
Deilig med en bryggedag. Hadde besøk av Reidar som er litt i startfasen med å prøve seg på brygging. Bra bryggedag, selv om jeg måtte justere litt med spraymalt :/
Brew in bag posen tror jeg tar mye av effektiviteten. Har lyst på en igloo snart. Fikk vakuumpakker til jul av min samboer. Deilig å pakke ubrukt humle!
Etiketter:
Apa
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar