torsdag 3. oktober 2013

Kaputt apa

Da streiket beerbrew'n og det måtte opereres. Fikk litt hjelp av Knut-Erik, så jeg koblet bare varmeelementene direkte. Så nå er det bare direktestyring til kontroll boksen. Jeg har også begynnt å meske 70min for bedre effektivitet.
Jeg brukte wlp060, da denne ble bra i Oslo apa'n. Har også skaffet oksygen! (Takk til Knut-Erik for flaska, og Bryggeland.no for god pris på manometer med slangekit og stein)

Kaputt apa Style: Amerikansk Pale Ale Brewer: John P.

Statistics
Volume: 23 liters
Boil Volume: 30 liters
OG: 1053
BG: 1041
FG:
Alcohol: 5.2 % by vol.
Colour: 16 EBC (Amber)
Bitterness: 30 IBU
BU/GU: 0.56
Fermentables
Pale Malt 7 EBC 7 EBC 4200 g
Cara-hell 25 EBC 9 EBC 600 g
Cara Pils 37 EBC 37 EBC 400 g
Cara Red 40 EBC 40 EBC 400 g
Mash schedule: xx degrees for nn minutes, 68 degrees for 70 minutes.
Hops
Simcoe 11.1% alpha 12 g 60 minutes
Ahtanum 4.55% alpha 16 g 30 minutes
Nelson Sauvin 6.8% alpha 18 g 10 minutes
Nelson Sauvin 6.8% alpha 30 g 5 minutes
Fermentation
Yeast: WLP060 American Ale Yeast Blend
Fermented at 19 degrees C for 14 days.
Comments:
Simco=Mosaic

Ahnatum=Anatum+crystal 4,55

Nelson=nelson, crystal og Anatum 6,8

10g av hver 78grader







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar