søndag 9. juni 2013

# 21 Raude lager

Da har jeg endelig brygget igjen. Denne gangen ble det en lager med mye rød cara. Takk til Knut-Erik for å ha laget starter og kjøpt gjær. Kjærne kar!


Sørlibekkens raude lager Style: Moderne Mørk Lager Brewer: John P.

Statistics
Volume: 23 liters
OG: 1054
FG:
Alcohol: 5.4 % by vol.
Colour: 19 EBC (Deep amber / light copper)
Bitterness: 29 IBU
BU/GU: 0.53
Fermentables
Pilsner Malt 3 EBC 3 EBC 3700 g
Melanoidin Malt 69 EBC 200 g
Cara Amber 60 EBC 75 EBC 200 g
Cara Pils 37 EBC 37 EBC 300 g
Cara Pils 37 EBC 9 EBC 200 g
Cara Red 40 EBC 40 EBC 200 g
Munich Malt 20 EBC 20 EBC 1000 g
Mash schedule: 68 degrees for 90 minutes, 73 degrees for 20 minutes.
Hops
Saaz 3.7% alpha 15 g 90 minutes
Saaz 3.7% alpha 30 g 30 minutes
Vanguard 5.7% alpha 30 g 15 minutes
Vanguard 5.7% alpha 30 g 5 minutes
Vanguard 5.7% alpha 10 g dry hopped
Fermentation
Yeast: 2206 Bavarian Lager
Fermented at 10 degrees C for 3 weeks.

Lagered at 3 degrees C for xx days.
Comments:
Siste carapils er cara gold






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar