Sørlibekkens havrestout | Style: Oatmeal Stout | Brewer: John P. | |||||||||||||
Statistics | |||||||||||||||
Volume: | 25 liters | ||||||||||||||
OG: | 1042 | ||||||||||||||
FG: | 1012 | ||||||||||||||
Alcohol: | 3.9 % by vol. | ||||||||||||||
Colour: | 78 EBC (Black) | ||||||||||||||
Bitterness: | 35 IBU | ||||||||||||||
BU/GU: | 0.83 |
Fermentables | |||
Pale Malt 7 EBC | 3000 | grammes | |
Munich Malt 20 EBC | 1000 | grammes | |
Roasted Barley | 150 | grammes | |
Pilsner Malt 3 EBC | 185 | grammes | |
Chocolate Malt | 150 | grammes | |
Black Malt 1200 EBC | 150 | grammes | |
Cara Aroma 350 EBC | 500 | grammes | |
Flaked Oats | 750 | grammes |
Hops | ||||||||||||||||||||
East Kent Golding | 5.5% | alpha | 50 | grammes | 60 | minutes | ||||||||||||||
East Kent Golding | 5.5% | alpha | 50 | grammes | 5 | minutes | ||||||||||||||
Hallertauer Mittelfruh | 4.3% | alpha | 30 | grammes | 5 | minutes |
Yeast: WLP004 Irish Ale
Fermented at 18 degrees C for 10 days.
Fermented at 18 degrees C for 14 days.
Lagered at 3 degrees C for 7 days.
Comments:
500g havreflak ristet i 80˚C i 60min,100C i 50 min og 250g uristet.
500g spraymalt fori vi fikk litt lav SG før koking, 1.041. For høy mesketemperatur?
O.G. 1055
20 liter i gjæringsbøtta.
Bryggertabbe! Satte i vøreterkjøler og hadde en "hageslangepistol" i enden. Ved trykk i røret, og vannet varmet opp, sa det PANG! Den ene slange som var festet med vulkanteip og slangeklemme ble presset av. 2grads forbrenning på foten, et vått kjøkken og en skremt samboer.. Flott!
Men, the show must go on. Fikk i gjær, og morgenen etter stormet det i karret.
Malt |
Knusing av malt |
Temp.måler på meskekar |
Skylling |
Tapping av vørter |
Humle, hel |
Kokekar og vørterkjøler |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar